Ben jij benieuwd hoe het is om te werken als GZ-psycholoog? Dan kan je dit artikel niet aan je voorbij laten gaan! Wij vertellen jou namelijk alles over het vak, de mogelijkheden voor jou en waarom jij moet kiezen voor een baan als GZ-psycholoog. 

Functieomschrijving GZ-psycholoog

Als GZ-psycholoog ben je inzetbaar in alle sectoren van de gezondheidszorg. Hierin diagnosticeer en behandel je cliënten met psychische stoornissen en/of problemen in hun omgeving. Je voert verkennende (intake)gesprekken om de hulpvraag in kaart te brengen en te bepalen of een behandeling nodig is. Verder verricht je observaties en interpreteer je psychodiagnostisch onderzoek. Dit doe je aan de hand van een zelf opgesteld behandelplan die je uitvoert in samenwerking met collega’s.

Met welke problemen/klachten krijg je te maken?

Als GZ-psycholoog krijg je te maken met mensen die kampen met problemen als slechte concentratie, trauma’s, depressie, opvoedingsproblematiek, angsten, relatieproblemen of stoornissen als anorexia, schizofrenie, of een contact- of hechtingsstoornis.

GZ-psycholoog

Hoe word je GZ-psycholoog?

Allereerst moet je de universitaire opleiding Psychologie of Orthopedagogiek afronden. Dit is een studie die bestaat uit een drie jaar durende Bachelor en een twee jaar durende master. Na deze opleiding ben je nog geen GZ-psycholoog. Daarvoor moet je nog minimaal twee jaar een opleiding doen waarin je onder toezicht werkt. Dit heet postdoctoraal onderwijs. Verder dien je als GZ-psycholoog verplicht BIG geregistreerd te zijn.

BIG-registratie GZ Psycholoog

Als GZ-psycholoog dien je BIG geregistreerd te zijn. Dit betekent dat je als professional voldoet aan de opleidingseisen en hiermee aantoont deskundig te zijn. Verder is je titel na een BIG-registratie beschermd. Hierdoor kan je bijvoorbeeld contracten afsluiten met alle zorgverzekeraars, zodat je cliënten de behandelkosten vergoed kunnen krijgen.

GZ-psycholoog

Verschil tussen een basispsycholoog en een GZ-psycholoog?

Het belangrijkste verschil tussen een GZ-psycholoog en een basispsycholoog is dat de basispsycholoog geen hoofdbehandelaar kan zijn binnen de GGZ en een GZ-psycholoog wel. Hierdoor mag je als GZ-psycholoog zelfstandig een behandelplan opstellen, cliënten behandelen en diagnoses stellen. Dit maakt dat je als GZ-psycholoog vaak interessant bent voor organisaties binnen de GGZ.

Wat is de toekomst van een GZ-psycholoog?

De vooruitzichten op de arbeidsmarkt zijn goed voor een GZ-psycholoog. Je hebt een hoge baangarantie en er zijn veel verschillende plaatsen en sectoren waar je aan de slag kan. Verder heb je als GZ-psycholoog de keuze om jezelf bij te scholen, zodat je bijvoorbeeld ook managementtaken kunt uitvoeren.

Waarom werken als GZ-psycholoog?

Vacature GZ-psycholoog bij buro Nexus

Wil je graag aan de slag gaan als GZ-psycholoog, maar ben je nog niet overtuigd om te kiezen voor buro Nexus? Wij vertellen jou waarom je voor ons moet kiezen. Je staat bij ons onder contract, maar wij ‘lenen’ jou uit aan een opdrachtgever die precies aan jouw wensen voldoet. Hierdoor doe je in korte tijd veel ervaring op bij opdrachtgevers naar wens. Verder heb je bij ons de mogelijkheid om jezelf te blijven ontwikkelen met passende opleidingen. Zodoende kun je voor jezelf verschillende doorgroeimogelijkheden creëren. Daarnaast krijg je één vast aanspreekpunt, jouw HR Fieldmanager, die altijd voor je klaar staat bij vragen en hulp. Tot slot, je hebt de keuze om flexibel te werken waarbij je beloont wordt met een marktconform salaris en aantrekkelijke extra’s.

Is dit écht wat voor jou? Of ben je er toch nog niet helemaal over uit? Kom dan gezellig een keer vrijblijvend langs voor een gesprek. Hier vertellen wij jou alles over detacheren als basispsycholoog, buro Nexus en de mogelijkheden voor jou.

Bekijk hier de vacature!

Vandaag op

de koffie...

Morgen een nieuwe uitdaging.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?





    Ja, ik meld me aan voor de nieuwsbrief