Detachering in de ruimtelijke ordening

Met ruim 17,5 miljoen inwoners op een oppervlakte van 41.543 km² is Nederland één van de meest dichtbevolkte landen ter wereld. De ruimte in ons land is schaars en dit moet opgedeeld worden in natuur, woningen, bedrijventerreinen en vervoersroutes. Deze verantwoordelijkheid ligt bij branche ruimtelijke ordening. In dit artikel vertellen wij jou alles over detacheren binnen deze branche en delen we mooie vacatures met jou.

Branche ruimtelijke ordening in beeld

Het beleid voor ruimtelijke ordening wordt bepaald door de Rijksoverheid. Binnen dit beleid spelen provincies en gemeenten een belangrijke rol. Maar hoe zit dit?

De rol van de Rijksoverheid

Bij het vormgeven van het ruimtelijk beleid richt de Rijksoverheid zich op verschillende nationale belangen. Dit zijn:

  • Versterking van de economie. Door bijvoorbeeld samen te werken met andere overheden voor een beter vestigingsklimaat;
  • Hoofdnetwerken van wegen, spoor en vaarwegen in stand houden en verbeteren;
  • De kwaliteit van water, bodem en lucht verbeteren;
  • Nederland beschermen tegen wateroverlast en overstromingen;
  • Behouden van unieke cultuur en natuur.
De rol van provincies en gemeenten

Elke provincie en gemeente is verantwoordelijk voor een eigen ruimtelijk beleid. Hierbinnen hebben zij de volgende taken en bevoegdheden:

  • Provincies voeren het landschapsbeleid uit. Hierin is hun taak om te zorgen voor voldoende groene ruimte in en rondom de steden, maar ook voor de landbouw;
  • Gemeenten zijn verantwoordelijk voor woningbouw en de bouw van bedrijventerreinen. Hierbinnen is het bestemmingsplan het belangrijkste instrument voor de ruimtelijke ordening.

 

Detachering in de ruimtelijke ordening

Detachering als Planoloog in de ruimtelijke ordening

Ben jij een ruimtelijk expert? Dan is de functie als Planoloog jou op het lijf geschreven. Jij zorgt er namelijk voor dat ruimtelijke onderbouwingen en bestemmingsplannen worden ontwikkeld. Hierbij stel je plannen op met jouw parate kennis van de huidige wet- en regelgeving. Daarnaast ga jij het proces begeleiden en ben je verantwoordelijk voor de implementatie van jouw eigen plannen.

Detachering in de ruimtelijke ordening

Detachering als Projectleider Openbare Ruimte in de ruimtelijke ordening

Ben jij iemand die alles van A tot Z kan plannen en organiseren? Dan is de functie van Projectleider Openbare Ruimte écht iets voor jou! Jij bent vanaf de planfase tot en met de realisatiefase nauw betrokken bij infrastructurele projecten. Hierbij kloppen jouw collega’s en externe partijen bij jou aan voor sturing en advies. Door helder te communiceren en de planning en het budget goed bij te houden maak jij van elk project een succes.

Waarom detachering in de ruimtelijke ordening via buro Nexus?

Je staat bij ons onder contract, maar wij ‘lenen’ jou uit aan een opdrachtgever die precies aan jouw wensen voldoet. Hierdoor doe je in korte tijd veel ervaring op bij opdrachtgevers naar wens. Verder heb je bij ons de mogelijkheid om jezelf te blijven ontwikkelen met passende opleidingen. Zodoende kun je voor jezelf verschillende doorgroeimogelijkheden creëren. Daarnaast krijg je één vast aanspreekpunt, jouw HR Fieldmanager, die altijd voor je klaar staat bij vragen en hulp. Tot slot, je hebt de keuze om flexibel te werken waarbij je beloond wordt met een marktconform salaris en aantrekkelijke extra’s.

Detachering in de ruimtelijke ordening via buro Nexus

Ben jij op zoek naar geschikte vacatures binnen Ruimtelijke Ordening? Dan ben je bij buro Nexus aan het juiste adres. Wij hebben namelijk verschillende vacatures binnen deze branche. Neem contact met ons op en we plannen een vrijblijvend gesprek in. Wij peilen jouw wensen en gaan op zoek naar een project op maat. Dit alles om werkgeluk voor jou te realiseren.

Vandaag op

de koffie...

Morgen een nieuwe uitdaging.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?





    Ja, ik meld me aan voor de nieuwsbrief