Een GZ-Psycholoog stelt diagnoses en behandelt patiënten met psychische stoornissen en problemen in hun leefomgeving. Het werken als GZ-Psycholoog is veelzijdig. Iedere patiënt heeft zijn eigen verhaal, zijn eigen problemen en dat vraagt om de nodige flexibiliteit en mensgerichtheid.
De dag van een GZ-Psycholoog bestaat uit veel verschillende taken. Dat zorgt voor veel afwisseling en laat je op verschillende vlakken bezig zijn met jouw patiënten. Als GZ-Psycholoog houd jij je onder andere bezig met het voeren van intakegesprekken met patiënten, je doet observaties en je interpreteert psychodiagnostisch onderzoek. Daarnaast stel je een behandelplan op, voer je deze uit en adviseer je je directe collega’s hierover.
De klachten en problemen waarmee mensen bij een GZ-Psycholoog terecht komen lopen uiteen. Zo kom je mensen tegen met angststoornissen, trauma, eetstoornissen of bijvoorbeeld een depressie. Als GZ-Psycholoog weet je hoe je in deze situaties een luisterend oor kunt bieden en tegelijkertijd een passend behandelplan opstelt door jouw analytisch vermogen.
De opleiding tot GZ-Psycholoog duurt 2 jaar. Om te starten aan deze opleiding heb je een masterdiploma in Psychologie, Pedagogische wetenschappen of Gezondheidswetenschappen nodig. Om je zo gericht mogelijk op te leiden is de opleiding een combinatie tussen een praktijkopleiding en een cursus.
Morgen een nieuwe uitdaging.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?